Omaç nedir?
Omaç bir köfte çeşididir.
Omaç neyle yapılır?
Omac nasıl yapılır: Bir tavada tereyağını eritin. Küçük parçalara kesilmiş yufkayı üstüne koyun. Üzerine yumurtayı kırın ve karıştırın. Her şey piştikten sonra malzemeleri ikinci bir yufka tabakasına sarıp bir dürüm oluşturun.
Oğmaç nedir?
Hazırlanması kolay, doyurucu çorbalardan biri olan Oğmaç çorbası, özellikle tarım alanlarının geniş olduğu bölgelerde geleneksel mutfakta popüler bir çorbadır. Un, su ve tuz yoğurularak yapılan sert bir hamur, avuç içine alınarak ufalanır. Elde edilen hamur topaklarına oğmaç denir.
Övelemeç nasıl yapılır?
Övelemeç tarifi nasıl yapılır? Derin bir kasede yufka ekmeğini parçalara ayırın, üzerine rendelenmiş peyniri ve hafifçe kızartılmış soğanları yayın ve biraz karıştırın. Domatesleri, naneyi ve maydanozu ekleyin, biraz karıştırın ve suyunu sıkın. Servise hazır, afiyet olsun.
Ommaç nedir?
Yufka ekmeği bulursanız mutlaka deneyin 😋. Öğleden sonra çayına yapabileceğiniz nefis bir yöresel tarifim var. Ovmaç, ovalamaç, övelemeç, kıtır sikma, pisikomacı gibi farklı isimlerle de biliniyor. Yufka ekmeği bulursanız mutlaka deneyin 😋.
Omaç hangi yöreye ait?
Gaziantep Hikayeleri | Bayat ekmek köftesi, Gaziantep yöresinde OMAÇ olarak bilinir, bu yörede sevilen lezzetli bir yemektir. Bayat…
Ömeç nedir?
Ömeç (Yumurtalı Ekmek)20 Eylül 2018
Öcce neyle yapılır?
Öcce, Hatay, Kilis ve Gaziantep yörelerinde üretilen, içine yumurta, maydanoz, taze soğan, sarımsak ve kuru soğan konularak kızartılarak pişirilen bir patates türüdür.
Omaç kaç kalori?
Kalori BilgisiBesin Değeri100 gram başına Günlük Değerin %’si*Kalori104 kcal% 5,2Karbonhidrat14,78 g% 4,9Diyet Lifi0,7 g% 2,9Protein3,6 g% 7.
Oğmaç çorbası nerenin?
Oğmaç veya Ovmaç çorbası; Trakya bölgesine ait çok besleyici bir lezzettir. Gösterişli olduğu için davet sofralarının vazgeçilmezidir. Adını, yoğrulan hamurun ufalanmasıyla oluşan hamur tabanından alır.
Bolunun ünlü çorbası nedir?
Bolu mutfağında sıcak bir başlangıç yapmak isteyenlere ilk önerimiz Rubrik çorbasıdır. Domates salçası ve hamur parçalarıyla yapılan bu çorba ana yemeklerden önce servis edilir.
Övmeç nedir?
Hamur, un, tuz ve su eklenerek yapılır. Bir tavada az yağ ile ters çevrilerek kızartılır. Bir servis tabağı alın ve üzerine yağ ve şeker koyun. Bir çatalla ezin ve sıcak servis edin.
Övelemeç nerenin yemeğidir?
Övelemeç, Mersinli yörüklerin ve köylülerin çok eski çağlardan beri kahvaltıda hazırladıkları bir yemektir.
Ömeç nasıl yapılır?
Ömeç (yumurtalı ekmek) tarifi nasıl yapılır? Ekmeği elinizle küçük parçalara bölün. Tereyağı eridiğinde, ekmeği tavaya koyun. Tuz ekleyin ve karıştırın. Afiyet olsun ☺20.09.2018
Yumurtalı omaç nerenin?
Omaç (Yozgat Bölgesi)24. Ocak 2016
Övmeç nedir?
Hamur, un, tuz ve su eklenerek yapılır. Bir tavada az yağ ile ters çevrilerek kızartılır. Bir servis tabağı alın ve üzerine yağ ve şeker koyun. Bir çatalla ezin ve sıcak servis edin.
Omaç kaç kalori?
Kalori BilgisiBesin Değeri100 gram başına Günlük Değerin %’si*Kalori104 kcal% 5,2Karbonhidrat14,78 g% 4,9Diyet Lifi0,7 g% 2,9Protein3,6 g% 7.